woensdag 4 juli 2012

Eindelijk nieuwe hal voor Duinwijck!


Dat je in de politiek soms een lange adem nodig hebt, is bekend. Maar daarmee is het niet minder mooi als uiteindelijk dingen toch voor elkaar komen. Gisteren bereikte ons het heugelijke nieuws dat de gemeente Haarlem samen met stichting Duinwijck de nieuwe hal kan gaan realiseren. Al jaren strijdt de PvdA samen met het CDA voor de realisatie van een nieuwe badmintonhal, omdat de oude hal in zeer erbarmelijke staat verkeert ( zie ook http://www.haarlem.pvda.nl/nieuwsbericht/1104).

Badminton,  benoemd tot één van de vijf kernsporten in Haarlem,  en de vereniging Duinwijck,  waar heel veel mensen op allerlei niveaus (waaronder internationaal topniveau) met veel plezier hun sport uitoefenen verdienen beter.  De afgelopen tijd is er hard geknokt voor meer draagvlak in de raad en heeft ook wethouder Jack van der Hoek zich gecommitteerd aan het realiseren van deze hal. Door middel van een motie van Haarlem Plus, waarbij de teruggave BTW als gevolg van het Sportbesluit in gezet wordt voor de Duinwijckhal (formeel ‘multifunctionele sporthal waar badmintonvereniging Duinwijck de hoofdgebruiker wordt’) en eigen investeringen van de stichting Duinwijck lijkt de financiering nu rond en kan er als het goed is in de loop van volgend jaar gebouwd gaan worden.  Ook het naastgelegen VMBO Het Sterrencollege kan hier straks dankbaar gebruik van gaan maken.

De PvdA is bijzonder blij met dit goede nieuws. Raadslid Helga Koper:” Tijdens het Kennemer Sportgala 2011 werd Duinwijck uitgeroepen tot sportclub van het jaar. De wens voor snel een nieuwe hal, die ik daarbij uitte lijkt nu in vervulling te gaan.  Match point!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten