donderdag 24 juni 2010

Zai, zai, zai, zai


De behandeling van de Kadernota in de gemeenteraad zou het hoogtepunt van het jaar moeten zijn, maar is dat dit jaar het geval? En mag je dat verwachten zo kort na het sluiten van een coalitieakkoord met een ombuigingsopgave van miljoenen? Uit de berichtgeving in het Haarlems Dagblad kun je al opmaken dat er moeilijk " chocola" van te maken is. Ondanks alle goede bedoelingen is het een lange saaie zit, waarbij het twitteren nog het grootste vermaak blijkt te zijn en waarbij een collega raadslid zich afvraagt of ze wel voldoende zitvlees heeft. Naar de ' handen uit de mouwen' aanpak van het vorige college is dit college nog even op zoek. De burgemeester blijkt nog steeds wat moeite te hebben met het dualisme, gezien zijn opvatting dat de raad toch vooral geen moties aan moet nemen die het College belemmeren. Doet een beetje denken aan de voormalig voorman van de ARP Hendrik Colijn:" Gaat u maar rustig slapen, de regering waakt over u" . En 2 oud-wethouders die het beter denken te weten en af en toe vergeten dat ze nu toch echt aan de andere kant van de tafel zitten dragen ook niet bij aan de stemming. Als PvdA zullen we in ieder geval vanavond proberen wat mee kleur in het debat te brengen...

1 opmerking:

  1. Meer kleur, yes! Ben benieuwd! Letterlijke citaat van Colijn is trouwens: "Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn."
    Deed deze uitspraak in 1935, er is later vaak maar dus ten onrechte gesuggereerd dat hij m vlak voor de inval van de Duitsers in 1940 zou hebben gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen