zaterdag 26 juni 2010

Rondje Noord


Prachtig weer vandaag en een overal in de stad wat te doen. Collega Moussa zette zijn zoontje in de bakfiets om een kijkje te gaan nemen bij het zomerfeest in de Slachthuisbuurt, in het kader van de wijkcontracten organiseerden de Amsterdamse Buurten het Buurtfeest Teylerplein en in Meerwijk werd de Midzomermarkt gehouden waaronder ook de opening van de expositie Kinder Kunst Academie. Zelf stapte ik op de fiets naar Haarlem -noord. Om 12 uur opende wethouder Jeugd Jan Nieuwenburg op het Nieuw-Guineaplein in de Indische Buurt Noord het tweede Krajicek Playground in Haarlem. De Indische Buurt Noord is een van de meest versteende wijken van Haarlem en dus nauwelijks plek voor kinderen en jongeren om heerlijk buiten te spelen. In de vorige periode hebben we als PvdA al meerdere malen de wijk bezocht, wat onder andere resulteerde in het initiatief Groen Spelen. Na een korte speech liet Jan Nieuwenburg zijn sportieve kant zien, een kort partijtje voetbal en een poging tot waveboarden.
Nog verder de Noord in naar het Marsmanplein voor de braderie/ wijkfeest. De kraampjes werden druk bezocht en er was veel vermaak bij het volksdansen. Ik ben nog even binnengelopen bij de verschillende makelaars die vandaag begonnen zijn met de verkoop van hun appartementen. Iets meer dan 2 ton moeten de appartementen van ca 90m2 kosten en er wordt gebouwd bij inschrijving van 50%. Wat het leuk maakte is dat de makelaars ook een presentatie lieten zien van hoe het winkelcentrum er uit gaat zien. De slogan van het winkelcentrum "Alles bij de hand" kreegop die manier veel meer betekenis. Sociaal coördinator Marcel Smeenk daagde me nog even uit om de locaties op foto's uit de wijk te herkennen en dat ging me redelijk goed af. Met het nieuwe activiteitenprogramma op zak fietste ik richting Cronjéstraat voor wat boodschappen en zag tot mijn plezier om de terrassen van de horeca mooie plantenbakken staan ipv lelijke schuttingen. Iets concreets voor elkaar krijgen is toch wel de grote kers op de taart van het raadslidmaatschap.
Snel naar huis om met man en kind in de tuin te genieten van het mooie weer met een goed glas wijn en bbq. Morgen boekenmarkt in het centrum: wat is Haarlem toch een heerlijke stad, zeker in de zomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten