maandag 21 juni 2010

"Anything could happen. Isn't that a great feeling?"Deze week behandelt de gemeenteraad in haar nieuwe samenstelling de Kadernota. U verwacht wellicht meteen hier een politiek stuk, maar zoals al in mijn eerste blog aangegeven, vormen ook andere passies de inspiratie voor een stukkie. De titel van deze blog komt uit de mond van zanger Neil Finn van Crowded House tijdens het concert in de Heineken Music Hall afgelopen zondag.

Een heerlijk ontspannen concert met ouwe klassiekers maar ook fris nieuw werk van de cd Intriguer die nog moet verschijnen. Het kippenvel staat op mijn armen als "Nails in my feet" langs komt. Speciale traktatie is dat Finn nog even solo achter de piano schuift om de Split Enz hit "Message to my girl" loepzuiver ten gehore te brengen. Intriguer is een stuk donkerder van aard, maar het door onze hoofdstad geïnspireerde "Amsterdam" geeft een bijzonder melancholisch gevoel:
They're the darkest days of a free man
Lying in the streets of Amsterdam
Nearly fell underneath the tram
But I picked myself up
Every temptation and device
All the diamonds and the spice
I would give anything for the sight
Of an honest man (Hey)

Een motie Coffeeshopbeleid, een ouderwets rechts VVD verhaal met een breekbare fractievoorzitter van Velzen, een SP die bij monde van fractievoorzitter van de Molen wat schizofreen kritiek uit op het beleid van tot voor kort wethouder van de Molen, ca. 50 moties en nog 2 avonden tegoed. "There's another song coming. That's a good thing, at a concert".
Er zullen nog vele raadsvergaderingen, moties en blogjes komen....is dat een goed ding?
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten