zaterdag 1 mei 2010

Punaises prikken

Al weken is de journalist van het Haarlems Dagblad druk bezig met het plaatsen van punaises op de kaart van Haarlem om aan te geven waar alle gemeenteraadsleden van Haarlem wonen, om dan te concluderen dat ze op een kluitje wonen. In hoeverre die bewering stand houdt, laat ik graag aan de lezers van HD over als ze de kaart bekijken. Maar is het van belang? Oud-wethouder en thans fractievoorzitter van de Haarlemse VVD gaf het als wijze les mee aan de nieuwe raadsleden bij hun introductie: " U bent raadslid van alle Haarlemmers".

Zo hanteren wij als PvdA al jarenlang de gewoonte dat ieder raadslid contactpersoon/aanspreekpunt is voor een aantal wijken in de stad. Dat schept duidelijkheid en ook al woon je niet in een bepaalde wijk je kunt er op allerlei manieren voor zorgen dat je weet wat er speelt en dat mensen uit de wijk je weten te vinden als het nodig is. Ik woon zelf bv niet in de Sportheldenbuurt, maar vraagt u maar eens na bij de bewoners hoe het met mijn binding met de wijk zit.

Afgelopen donderdag moesten wij helaas afscheid nemen van Maarten Divendal als PvdA wethouder. Maarten heeft ongelooflijk veel voor onze partij en onze stad gedaan. Miljoenen sleepte hij binnen voor Haarlem. Wekelijks kwam je hem tegen in de huis-aan-huis bladen en dat is natuurlijk ook niet vreemd voor een wethouder die altijd in de stad te vinden was. Afgelopen donderdag fietsten wij 's ochtends met Maarten, zijn vrouw en zijn rechter en linkerhand (Magda en Jesseke) langs een aantal projecten die onder leiding van Maarten tot stand zijn gekomen. Om ze echt allemaal langs te gaan, zou je dagen nodig hebben. Maarten Bedankt! [ Route 66 naar Den Haag: U kunt op Maarten stemmen op 9 juni: nummer 66 van de PvdA Tweede Kamer lijst]

En..Haarlems Dagblad: Misschien aardig om bij Maarten nog een keer de kaart te bekijken met punaises bij alle projecten die hij voor elkaar heeft gekregen (Maarten's Powerpoints), dat zijn er heel veel, die liggen over de hele stad verspreid en zeker niet op een kluitje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten