zaterdag 17 april 2010

Oog op morgen

De zekerheden van het leven, er zijn er maar een paar , maar één die daar zo langzamerhand bij komt is dat je al van tevoren weet wat de toon zal zijn in het Haarlems Dagblad over een coalitieakkoord. Scheelt weer een hoop zorgen van tevoren=). Ik ga er maar van uit dat vele Haarlemmers het akkoord zelf goed zullen lezen en hen zal opvallen dat ondanks de enorme bezuinigingen die op ons af komen vanuit het Rijk en waar helaas iedereen een steentje aan zal moeten bijdragen, deze coalitie ook alles op alles zal zetten om het sociale beleid op peil te houden, te investeren in werkgelegenheid en onderwijs en de toekomst van Haarlem, en in samenwerking met Haarlemmers inzet op een veilige, leefbare, en energieke stad met een efficiente klantvriendelijke gemeentelijke organisatie.

Goed nieuws is geen nieuws roepen mensen wel eens, maar kan me nog niet zo lang geleden de de wekelijkse goednieuws pagina van het Haarlems Dagblad herinneren. Uiteraard moet het Haarlems Dagblad berichten wat er allemaal op de Haarlemmers afkomt, dat is hun taak en zo hoort het ook. (alhoewel ik me laatst toch wel afvroeg wie er nu zit te wachten op nieuws over het gebit van de als commissaris van de Koningin in NH voorgedragen Johan Remkes op de voorpagina..).

Misschien moet er maar een blogserie "the good, the bad and the ugly" komen, een co-productie waarin naast elkaar de onvermijdelijke vervelende maatregelen door de rijksbezuinigingen(ugly), de keuzes en compromissen die nodig zijn om een solide financiële huishouding te houden (bad) en de investeringen in de stad en de toekomst (good).
Op twitter zag ik al naar aanleiding van de titel van het coalitieakkoord een tweet met de verwijzing naar Reinhard Mey's Gute Nacht Freunde. Laat ik afsluiten met 2 regels uit dat liedje.

Habt Dank für die Zeit, die ich mit euch ver-plaudert hab
und für eure Geduld, wenn's mehr als eine Meinung gab

Geen opmerkingen:

Een reactie posten